Uvjeti poslovanja i pravila o privatnosti

O nama

Podaci o tvrtki

ADRIA obrt za trgovinu i usluge
Zlodijeva 12
10434 Strmec Samoborski
Sveta Nedelja, Zagrebačka županija, Hrvatska
OIB: 42104858111
MB: 91679516
e-mail: info@pudaier.hr

Adria obrt je hrvatsko poduzeće koje uspješno posluje već 17 godina. Ekskluzivni je zastupnik kozmetičkog brenda “Pudaier Cosmetics“. Pudaier je brand kozmetike koji je na tržištu 10 godina. Kao vrhunska marka šminke teži visokoj kvaliteti i izvrsnom dizajnu. Naši proizvodi su profesionalna kozmetika i veganska šminka koja se NE testira na životinjama.
Certifikati: CE/FDA/MSDS/CPNP.

Pudaier Cosmetics Hrvatska

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke ADRIA obrt za trgovinu i usluge i Kupca.

Načini plaćanja

Virmansko plaćanje / gotovina

Uplata jednokratno internet bankarstvom ili uplatnicom na naš žiro račun

  • IBAN: HR7324840081102764002

Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu, poštom šaljemo Vašu narudžbu na navedenu adresu.

Kreditne kartice

Diners Club (Erste Card Club)

  • jednokratno

American Express®

  • jednokratno

Mastercard®

  • jednokratno

Debitne kartice

  • jednokratno Mastercard, Maestro®, Visa, Visa Electron

Osnovni pojmovi

U smislu ovih uvjeta kupnje, Kupac je fizička osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice pudaier.hr (u daljnjem tekstu: web shop ili Prodavatelj).

Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

Prodavatelj / posrednik u trgovini / izvršitelj usluga

Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je: ADRIA obrt za trgovinu i usluge, OIB: 42104858111, Zlodijeva 12, 10434 Strmec Samoborski, Sveta Nedelja, Zagrebačka županija, Hrvatska (u daljnjem tekstu Prodavatelj).

Poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Uvjeta poslovanja Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem web-shopa.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem Pudaier Cosmetics Hrvatska web shopa prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema ili unese netočnu e-mail adresu, ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail, Prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Cijene

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama (kn) za krajnjeg kupca, s uključenim PDV-om i troškovima dostave za područje Republike Hrvatske.

AKCIJSKE CIJENE vrijede isključivo u vrijeme akcije. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguća je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed, bilo uplatom na transakcijski račun, bilo kartičnim plaćanjem.

Za nepreuzete pošiljke ponovno slanje odnosno isporuka nije moguća po istim cijenama.

Narudžba i trenutak sklapanja ugovora

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada Kupac prođe cijeli postupak narudžbe odnosno plati naručeni proizvod.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

  • E-banking-om ili općom uplatnicom/virmanom (podaci za uplatu: ADRIA obrt za trgovinu i usluge, Zlodijeva 12, 10434 Strmec Samoborski, Sveta Nedelja, Zagrebačka županija, Hrvatska, IBAN: HR7324840081102764002)
  • kreditnim karticama online (Diners, American Express, Mastercard)
  • debitnim karticama online (Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron)

Narudžba se smatra zaprimljenom:

  • U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada Prodavatelj dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe.
  • U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada Prodavatelj elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Prodavatelj dobije potvrdu predautorizacije kartice Kupca na iznos narudžbe.

Nakon potvrde predautorizacije, Prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti Kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Prodavatelj zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, Prodavatelj se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 2 radna dana, ne uključujući Subotu i Nedjelju. Nakon isteka 2 radna dana od primitka narudžbe, Prodavatelj ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, Prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

Dostava proizvoda je putem HP, 2-5 radnih dana. Uslijed nepredviđenih okolnosti, moguće je da isporuka traje nešto duže od navedenog, o čemu će Kupac biti obaviješten putem e-maila. Trošak dostave je u cijeni proizvoda.

Izjava o sigurnosti plaćanja

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

Upute za sigurnu internetsku kupovinu potražite ovdje (3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu).

American Express® – Jamstvo sigurne online kupnje je jamstvo kupcima da ih se prilikom online kupnje American Express karticom neće teretiti za neodobrenu online kupnju.

Mastercard® SecureCode™ baziran je i razvijen na 3-D Secure modelu, globalnom standardu za provjeru autentičnosti kupaca u sustavu sigurnih internetskih transakcija, koji su zajednički razvili Mastercard Worldwide i Visa International.

Verified by Visa usluga bazirana je i razvijena na 3-D Secure modelu, globalnom standardu za provjeru autentičnosti kupaca u sustavu sigurnih internetskih transakcija, koji su zajednički razvili Mastercard Worldwide i Visa International.

Dostava

Sve iskazane cijene su sa uključenim PDV-om.

Trošak dostave je u cijeni proizvoda, odnosno dostava je BESPLATNA.

Dostava proizvoda je putem HP, 2-5 radnih dana. Uslijed nepredviđenih okolnosti, moguće je da isporuka traje nešto duže od navedenog, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila.

Proizvodi

Pudaier Cosmetics posjeduje certificate CE/FDA/MSDS/CPNP te iznimno brine o kvaliteti svojih proizvoda. Niti jedan proizvod nije testiran na životinjama. Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u orginalnoj ambalaži. Prodavatelj ne odgovara Kupcu za manje ogrebotine i oštećenja na proizvodu koji su nastali prilikom dostave.

Reklamacije i povrati

Povrat

Kupci imaju pravo podnjeti zahtjev za povrat u roku 7 dana nakon primitka proizvoda. Da biste ispunjavali uvjete za povrat, vaš proizvod mora biti neiskorišten i u istom stanju u kojem ste ga dobili. Također mora biti u orginalnom pakiranju.  Za dovršetak vašeg povrata, potreban je i račun.  Nakon što zaprimimo vaš povrat, poslat ćemo vam obavijest o primitku, te vas obavijestiti o odobrenju ili odbijanju vašeg povrata. Odobreni povrat novca će biti vraćen na vašu kreditnu karticu. Za sve nejasnoće možete kontaktirati našu korisničku podršku na e-mail: info@pudaier.hr.

Otkazivanje

Prihvaćamo otkazivanje narudžbe prije nego što se proizvod pošalje. Ako je narudžba otkazana, dobiti ćete puni povrat novca. Narudžbu ne možemo otkazati ako je proizvod već poslan. Svoju narudžbu možete otkazati putem e-maila info@pudaier.hr.

Izjava o odgovornosti

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje Kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete poslovanja, da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.

Pravila o privatnosti

Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka

ADRIA obrt za trgovinu i usluge obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, te čuvati privatnost svih svojih kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje svojih obveza; te transparentno informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici ADRIA obrta za trgovinu i usluge i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje podataka

Komentari

Kada posjetitelji naše stranice ostave komentar na našim stranicama (primjerice u kontakt formi), mi prikupljamo podatke koji se prikazuju u formi za slanje, te također IP adresu posjetitelja i podatke o web pregledniku posjetitelja, a u svrhu detektiranja sadržaja neželjene pošte (spam).

Anonimizirani niz podataka generiran iz e-mail adrese posjetitelja (takozvani hash niz) može biti proslijeđen usluzi Gravatar za provjeru koristi li se ta e-mail adresa. Pravila o privatnosti usluge Gravatar dostupna su na adresi: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja komentara posjetitelja (primjerice, u slučaju omogućenih recenzija ispod proizvoda webshopa), profilna slika posjetitelja postaje javno vidljiva u kontekstu objavljenog komentara.

Medijski sadržaj

Ukoliko odlučite slati slike na naše web stranice, savjetujemo da izbjegavate slati slike ili drugi medijski sadržaj (video, zvuk) koji ima u sebi ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Naime ostali posjetitelji stranice mogu preuzeti te datoteke i iz njih izvaditi sve ugrađene lokacijske podatke.

Kolačići

Što su “kolačići”?

“Kolačići” (engl. Cookies) su malene datoteke koje se čuvaju na vašem računalu prilikom pregledavanja interneta, obično se to događa kada se neka web stranica posjeti po prvi puta. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći put kad posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Web stranica tada prepozna da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu.

Na primjer, ukoliko ponovno posjetite webshop, kolačići će biti zaslužni za prikaz sadržaja Vaše košarice od zadnji puta kada ste bili na toj stranici.

Kolačići se jednako tako mogu koristiti za spremanje podataka koje ispunite u kontakt formi (primjerice kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama).

Neki kolačići su složeniji, mogu zapamtiti koliko vremena provodite na svakoj stranici neke stranice ili na koje linkove sve klikate.

Jesu li kolačići sigurni?

Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni, ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja.

Kako se kolačići koriste na našim stranicama?

Ukoliko ostavite komentar na našim stranicama (primjerice recenziju na proizvod) možete odabrati želite li da se vaše ime, e-mail adresa i web stranica sačuva u kolačićima. Ukoliko to učinite, to je isključivo za vašu pogodnost, primjerice kako biste izbjegli ponovno popunjavanje vaših podataka prilikom svakog idućeg ostavljanja komentara. Rok trajanja kolačića je jedna godina od trenutka kreiranja.

Ukoliko na našoj stranici kreirate korisnički račun i prijavite se u njega, kreirat će se privremeni kolačić kako bi se doznalo prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Taj kolačić ne sadrži nikakve osobne podatke i biva brisan u trenutku zatvaranja preglednika.

Prilikom vaše prijave također se kreira nekoliko kolačića koji čuvaju vaše podatke prijave i odabir prikaza sučelja. Kolačići vaše prijave traju 2 dana, dok kolačići vaših opcija prikaza sučelja traju godinu dana. Ukoliko odaberete opciju “Zapamti me” prilikom vaše prijave, kolačići vaše prijave će trajati 14 dana.

U trenutku odjave sa vašeg korisničkog računa kolačići vaše prijave se brišu.

Prilikom objave ili uređivanja članka/komentara na našoj stranici, generira se kolačić u vašem web pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve osobne podatke već samo pamti ID (evidencijski broj u sustavu) konkretne objave/članka kojeg ste kreirali odnosno uređivali. Ovaj kolačić traje 1 dan.

Više o kolačićima možete naći ovdje:

Ugrađeni sadržaj

Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija

Članci objavljeni na ovim stranicama mogu uključivati tzv. “ugrađeni sadržaj” (primjerice video klipove, slike, dijelove članaka i sl.). Ugrađeni sadržaj koji se povlači sa drugih web lokacija ponaša se identično kao da se posjećuje direktno na tim drugim stranicama.

Te druge stranice s kojih se povlači taj ugrađeni sadržaj mogu također sakupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatne sustave trećih strana za analizu i praćenje podataka te pratiti vašu interakciju odnosno način na koji koristite taj ugrađeni sadržaj. To naravno uključuje praćenje vašeg korištenja ugrađenog sadržaja ukoliko posjedujete korisnički račun za stranicu sa koje je izvorno taj sadržaj ugrađen te ukoliko ste istovremeno već prijavljeni na taj korisnički račun.

Dijeljenje podataka

S kime dijelimo vaše podatke i koliko dugo ih čuvamo

Ukoliko objavite komentar na našim stranicama, komentar i dodatni podaci komentara (metadata) čuvaju se na neodređeno vrijeme, a kako bi se izbjeglo ručno moderiranje komentara od strane administratora stranice. To znači da stranica automatski dopušta objavu vašeg komentara, kao i sve sljedeće u eventualnoj raspravi.

Također čuvamo osobne podatke registriranih korisnika na našim stranicama, odnosno one informacije koje odluče pružiti u opisu svojeg korisničkog profila. Svi registrirani korisnici mogu u bilo kojem trenutku vidjeti, urediti ili obrisati sve svoje osobne podatke, osim korisničkog imena. Administratori stranice također imaju jednaki uvid i ovlasti u te informacije registriranih korisnika.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ukoliko ste registrirani korisnik na našim stranicama, ili ukoliko ste ostavili komentar kao gost, imate pravo zatražiti datoteku sa svim osobnim podacima koje čuvamo o vama, uključujući naravno i podatke koje ste nam sâmi pružili. Također imate pravo zatražiti od nas da se trajno obrišu svi osobni podaci koje čuvamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati zbog administrativnih, pravnih ili sigurnosnih namjena.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu biti predmetom provjere automatskih usluga neželjene pošte odnosno prometa (spam).

GDPR

Što je GDPR?

Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Opći uvjeti, informacije i zahtjevi za zaštitu osobnih podataka: